Известие

Collapse
No announcement yet.

Компресора на климатика не включва при студено време!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Компресора на климатика не включва при студено време!

Днес случайно попаднах при един майстор и исках да ми види фреона понеже ми е за смяна и се оказа че компресора не ще да включи!А точно снощи го пробах преди да застудее и включваше!Въпросният майстор даде на късо на една от буксите около вентилатора и каза че проблема не бил в датчика който определя кога да включи.Някакви идеи дали изобщо е прав този майсто защото точно снощи при 10-ина градуса бачкаше.Пробах на бащами на Фиата и при него си включва сега при студено време!
    Alfa Romeo 164 W1 2.0 TS
    Fiat Ulysse 2.1 TDI
    Fiat Punto 1.6 16V HSD

Според мен няма фреон.Когато няма фреон компресора влиза в защитен режим.
    Mercedes Benz S Class 3.2i 2004
    166 2.4 JTD '02
    164 2.5 TD '98 ex
    Човешко е да се греши, но за да се объркат съвсем нещата е необходим компютър.

Comment

Компресора включва до 0* или малко под нулата.Компресора включваше мисля,че при 2-3 атмосфри на фреона.Ако има фреон и си премерил пресостата си провери релето в бушонното табло.
      Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
      Opel Astra J
      ex:
      Alfa Romeo 164 2.5TD
      Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
      Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

на мен компресора ми включваше само като настроя под 18 градуса на климатроника /когато го допълних почна да включва по всяко време независимо колко градуса е на вън или на колко градуса съм го настроил - зависи от ECON дали да работи или не /от нищо друго

Comment

нешто не е така.моя какато работеше и спря.като отидах нямаше фреон
          Mercedes Benz S Class 3.2i 2004
          166 2.4 JTD '02
          164 2.5 TD '98 ex
          Човешко е да се греши, но за да се объркат съвсем нещата е необходим компютър.

Comment

под 7 градуса не вклу4ват но от дат4ик до дат4ик има разлика така 4е при теб може и да е пове4е а наистина ако няма фреон пресостата за ниско съшо не дава да вклу4и понеже фреона смазва компресора и ще задере но щом предната ве4ер е работил не вярвам да е за фреон пробваи на по топло и ще си каже
            ALFA ROMEO 146 TI
            Fiat FIORINO 1.4 95
            LANCIA LIBRA 2.4 jtd

Comment

Абе вчера следобяда беше към 10-ина градуса и включваше!Сутринта като валеше снега пак нещеше!Като изгря слънце пак си включваше!Явно е от градусите ама оня ми разправяше че не е!Странното е че на повечето коли компресорите си включват без да се влиаят от температурата!
              Alfa Romeo 164 W1 2.0 TS
              Fiat Ulysse 2.1 TDI
              Fiat Punto 1.6 16V HSD

Comment

Има определена температура под която компресора не включва.Има си термо реле.Според мен не включва под определена тепрература при теб заради даткич на външната или вътрешната температура.
                Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
                Opel Astra J
                ex:
                Alfa Romeo 164 2.5TD
                Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
                Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

Колега а по каква причина се опитваш при тези температури да включваш климатика. Звучи ми малко странно да включваш при температура 10 градуса. Просто ми е интересно
                  Alfa 164/2.5 TD

Comment

Ходих да ми видят системата щото искам да си сменям фреона и майстора ми каза че е прецакан компресора и от там се почна цялото чудене!Както и да е,вече стана ясно защо е така!
                    Alfa Romeo 164 W1 2.0 TS
                    Fiat Ulysse 2.1 TDI
                    Fiat Punto 1.6 16V HSD

Comment

Стандартно климатиците изключват при температури под 6- 7 градуса.
                      Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
                      Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Working...
                      X